Trafic de persoane dublat în ultimele 24 de ore, faţă de o zi normal din timpul anului

Apropierea Sărbătorilor de Iarnă readuce în ţară mulţi dintre cetăţenii români aflaţi în străinătate, pentru a-şi petrece aceste zile împreună cu familia, sens în care, a fost înregistrată o creştere semnificativă a traficului prin punctele de trecere a frontierei.

Astfel, în ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei au trecut aproximativ 314.000 persoane, cetățeni români și străini, dintre care 209.000 au fost pe sensul de intrare în ţară, precum şi aproximativ 78.000 mijloace de transport, dintre care 51.000 au fost pe sensul de intrare în ţară.

La frontiera cu Ungaria s-au prezentat aproximativ 169.000 de  persoane şi 50.000 de mijloace de transport, cel mai tranzitat punct de la frontieră fiind P.T.F. Nădlac II Autostradă, prin care, în ultimele 24 de ore, au trecut peste 70.000 de persoane şi  peste 20.000 de mijloace de transport.

Astfel, având în vedere că cele mai mari valori de trafic sunt înregistrate în  PTF Nădlac II, recomandăm utilizarea şi a celorlalte puncte de trecere deschise traficului internaţional de la graniţa de vest:

  • PTF Nădlac, aflat în imeditat apropiere a PTF Nădlac autostradă,
  • PTF Turnu şi Vărşand, tot pe raza judeţului Arad, care funcţionează în regim non-stop,
  • PTF Borş, P.T.F. Salonta şi Valea lui Mihai din judeţul Bihor, care sunt deschise permanent pe lângă,
  • PTF Cenad, din judeţul Timiş, este deschis, de asemenea, la frontiera cu Ungaria.

Reamintim că, informaţii privind timpul de aşteptare la controlul de frontieră în punctele de trecere se găsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/. Această aplicaţie on-line prezintă o valoare medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp.

Totodată, pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română și-a adaptat misiunile de supraveghere si control, precum şi resursele umane şi materiale la specificul fiecărei frontiere, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ.

Astfel, în zonele de competenţă - punctele de trecere şi  “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 50 fapte ilegale (12 infracţiuni şi 38 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 16.400 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 41.400 lei
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 22 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea unui număr de 20 cetăţeni români din diferite motive legale.

 

NOTA: cazurile semnificative vor fi prezentate, pe larg, în cadrul unor ştiri de presă distincte.

  • Trafic de persoane dublat în ultimele 24 de ore, faţă de o zi normal din timpul anului

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe