Jurământ la Academia de Poliţie

 

Aproape 600 de studenţi admişi anul acesta la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” au depus Jurământul militar, în dat de 27 septembrie, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la sediul instituţiei.

La eveniment au participat viceprim - ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României la acea dată, Mihai -Viorel Fifor, şefi ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne, precum şi reprezentanţi ai structurilor partenere ale Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” şi ai administraţiei centrale.

Cei mai mulţi studenţi se pregătesc în cadrul Facultăţii de Poliţie, specializarea Ordine şi Siguranţă Publică (290) şi Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Administrative, specializarea Drept (115). De asemenea, 70 se studenţi se pregătesc la Facultatea de Poliţie de Frontieră, 69 la Facultatea de Jandarmi şi 37 la Facultatea de Pompieri.

 

„Trăim o perioadă în care atenţia publicului este fixată pe acţiunile noastre, ale colegilor noştri care lucrează în stradă şi este firesc să fie aşa. Arătaţi, aşadar, că puteţi să parcurgeţi drumul de student cu fruntea sus şi rămâneţi întotdeauna fideli principiilor care v-au făcut să vă îndreptaţi către această meserie de oameni ai legii!”, a transmis secretarului general al MAI, Pandelea Pelmuş.

 

Totodată, oficialul MAI i-a asigurat pe studenţii care astăzi au depus jurământul militar de întreaga susţinere a conducerii Ministerului Afacerilor Interne, astfel încât cariera aleasă să fie în acord cu propriile aşteptări, dar şi cu cele ale cetăţenilor.

 

Mult succes noilor studenţi!

  • Jurământ la Academia de Poliţie
  • Jurământ la Academia de Poliţie
  • Jurământ la Academia de Poliţie
  • Jurământ la Academia de Poliţie
  • Jurământ la Academia de Poliţie

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe