Expoziție pentru sărbătorirea Centenarului la Galați

Centenarul marii Uniri este sărbătorit în toată țara prin organizarea de diferite evenimente, expoziții, concerte sau spectacole.

Astfel, la Galați, în cadrul Muzeului de Istorie „Paul Paltanea” s-a deschis în data de 15 octombrie, în Sala Lapidarium, vernisajul expoziției  „CENTENart”. Proiectul a fost organizat de către Asociația Internațională a Polițiștilor Regiunea 2 Galați și este susținut de Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” în parteneriat cu Asociația „Galați, orașul meu” și IPA Regiunea 2 Galați.

Expozițiile sunt din domeniul sculpturii, fotografiei, picturii și, nu în ultimul rând, în domeniul emblemelor militare. La această expoziție au participat și trei reprezentanți ai Poliției de Frontieră din județul Galați. Cei trei expozanți: agent șef Silviu Iorga (embleme militare) - S.P.F. Galați, agent șef Florin Mocanu - S.P.F. Foltești și agent Gabriel Răileanu - S.P.F. Oancea nu sunt la prima expoziție de acest fel, participând de-a lungul anului la o serie de alte evenimente care au avut drept obiect marcarea Centenarului.

Alături de cei trei polițiști de frontieră au expus Nour Gheorghe (sculptură) și Cătălin Irinel Ionescu (pictură și sculptură), foști lucrători la Poliția Locală Galați și Bogdan Ionuț - elev, membru al asociației „Galați, orașul meu”. Toți expozanții, prin exponatele lor, au dorit să vină cu o percepție personală, în ceea ce privește împlinirea unui secol, de când s-a înfăptuit marele act al Unirii de la 1 Decembrie 1918.

  • Expoziție pentru sărbătorirea Centenarului la Galați
  • Expoziție pentru sărbătorirea Centenarului la Galați
  • Expoziție pentru sărbătorirea Centenarului la Galați

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe