Credință și Loialitate

Luni, 28 iunie la Studioul „Horia Bernea” al Muzeului Țăranului Român a avut loc celebrarea Zilei Ziaristului Român, organizată de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România. Evenimentul, devenit tradiție pentru U.Z.P.R., aflându-se la a șaptea ediție. În cadrul larg al acestei celebrări de breaslă s-au decernat premiile „Eminescu Ziaristul” și alte distincții importante acordate unor personalități din spațiul public românesc, care s-au remarcat prin activitatea și performanțele culturale, științifice sau civice.

Cu această ocazie au fost susținute și cateva momente literar-muzicale.

U.Z.P.R., singura uniune de creație și utilitate publică a breslei jurnaliștilor din România - a ales această dată (28 iunie) ca fiind emblematică pentru importanța pe care ar trebui să o aibă profesia de jurnalist în România, întrucât 28 Iunie 1883 a fost ziua în care Mihai Eminescu a fost scos cu forța din viața publică și băgat în cămașa de forță. A fost ziua în care, practic, presa a fost arestată, Eminescu fiind, la momentul acela, cea mai puternică voce publică.

Iată de ce data de 28 iunie, respectiv Ziua Ziaristului Român, reprezintă, pentru Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, nu o zi triumfală a presei și a jurnalismului, ci o zi canonică, de reculegere și reflecție asupra propriei meniri profesionale și a propriei  istorii.

În cadrul galei, Redacția Revistei Frontiera a avut onoarea să primească, prin intermediul redactorului-șef Gabriel Crăciun, distincția „Credință și Loialitate”, pentru abnegația, dăruirea talentul și priceperea puse în slujba jurnalismului, în întreaga carieră.

Mulțumim polițiștilor de frontieră români, care fac posibilă această apariție editorială, mulțumim colaboratorilor, abonaților, dar mai ales arătăm întreaga noastră recunoștință înaintașilor noștri, care, la 1 aprilie 1920, au făcut ca primul număr al Revistei Frontiera să vadă lumina zilei.

  • Credință și Loialitate
  • Credință și Loialitate

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe