Cetăţean din Republica Guineea cu paşaportul belgian al altei persoane, depistat la P.T.F Nădlac II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat un bărbat, cetăţean din Republica Guineea, care a încercat să iasă ilegal din ţară, folosindu-se de un paşaport belgian ce aparţinea altei persoane.

În data de 09.03.2020, în jurul orei 03.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, ca pasager într-un autocar, o persoană de sex bărbătesc.

La controlul de frontieră, aceasta a prezentat un paşaport, eliberat de autoritățile din Belgia. Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care persoana în cauză a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul este cetăţean din Republica Guineea, a intrat legal în ţara noastră şi poseda permis de şedere temporar în ţara noastră.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei, efectuând totodată, cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  • Cetăţean din Republica Guineea cu paşaportul belgian al altei persoane, depistat la P.T.F Nădlac II

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe