Cea mai mare „oră” de Kangoo Jumps din lume, la Oradea cu poliţiste de frontieră

 

În data de 13 octombrie, la ora 13.00,în Piaţa Unirii, la Oradea, a avut loc cel mai mare Evenimentul KANGOO JUMPS din istorie, „Sănătate pe ghete”, la care au participat  peste 1.500 de orădeni. Printre aceştia, la eveniment au fost şi un grup de poliţiste de frontieră în frunte cu colega noastră, purtătoare de cuvânt a ITPF Oradea, comisar-şef de poliţie Laura Beatrice Bondar.

O mare de oameni, îmbrăcaţi în tricouri roşii, galbene şi albastre, aşezaţi pe sectoare pentru a forma un mare tricolor, au luat startul acestei provocări, pe o vreme frumoasă, caldă. Pentru a fi mai uşor de supravegheat, participanţii au fost compartimentaţi simbolic în zone de câte 50 de persoane, tot evenimentul fiind filmat cu camere video, drone etc. La final, înregistrările au fost trimise la Guinness, ca material doveditor.

Organizatorii au desemnat o echipă de oficialităţi sportive care a monitorizat atent desfăşurarea orei, prin cronometrarea fiecărei părţi. Alături de arbitrul internaţional de fotbal Octavian Şovre s-au aflat multipla campioană la atletism Ligia Bara, preşedinta Federaţiei Române de Karate Kyokushin, Anca Wallmen, multiplă campioană europeană şi profesorul de atletism Marius Marinău.

Cele zece minute de încălzire au fost conduse, de pe scenă, de antrenoarea Kinga Sebesteny şi dr. Ligia Burtă, fiecare avându-i alături pe cei doi copii şi, respectiv, deja tineri adulţi care iubesc mişcarea.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea  a fost partener în Proiectul iniţiat de echipa KAPO, format din Kinga Sebestyen şi echipă de medici compusă din conf.univ.dr. Ligia Olivia Burtă, medic primar medicină de laborator, lect.univ dr. Dorina Maria Fărcaş, medic primar recuperare medicală, medicină fizică şi balneologie, dr. Alin Iova – medic medicină generală, fiziokinetoterapeut, specialist recuperare sportivă şi lipoterapie,

În spatele acestui record a fost nevoie de multă implicare a organizatorilor, partenerilor, instituţii şi organizaţii de la nivel local şi naţional, care unindu-şi forţele au realizat acest record mondial la Oradea.

Laura Beatrice Bondar – comisar-şef de poliţie, încadrată în Ministerului Afacerilor Interne din anul 1999, şi-a început activitatea la Punctul de Trecere a Frontierei Episcopia (feroviar) Bihor, deservind şi Aeroportul din Oradea. A lucrat în operativ peste 13 ani ca sefă de tură la Punctul Poliţiei de Frontieră Episcopia Bihor şi Aeroport Oradea, iar din anul 2012, timp de 3 ani a fost coodonator al Structurii de Securitate şi responsabil al Punctului de Lucru UE/NATO din cadrul la Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

Din anul 2014 este purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea. Comunicativă, răbdătoare, dinamică şi veselă, Laura Beatrice Bondar a ales meseria de poliţist de frontieră deoarece aceasta se potriveşte cel mai mult cu temperamentul său activ.

„Sunt o persoană comunicativă, autoritară, veselă, iar pe plan profesional sunt motivată, nerenunţând uşor la ceea ce îşi propune să facă. Nici o zi din viaţa mea nu trece fără a lăsa un zâmbet, chiar şi atunci când am o problemă. Pentru mine, după 20 de ani de carieră cu bune, cu rele am supravieţuit cu succes şi o fac cu drag în continuare. Îmi place să fiu încojurată de oameni cu care pot avea o conversaţie plăcută de la care am ce să învăţ.”

Laura Beatrice Bondar este putătoarea de cuvânt a ITPF Oradea şi, aşa după cum ne-a mărturisit, face exact ceea ce o reprezintă mai mult „îmi place să comunic cu cei din jurul meu, să ajut dacă pot, să sprijin oamenii care au nevoie, să particip la activităţi umanitare,sportive, artistice etc.”

Laura mulţumeşte familiei pentru întregul spijin: „Mama este exemplul meu, de la care am învăţat că trebuie să fiu bună cu cei din jur, să respect şi să iert dacă e cazul, iar de la tata, care a fost ofiţer în cadrul Ministerului Apărării Naţionale, am învăţat să nu cedez niciodată, să mă lupt pentru a-mi atinge ţelul în viaţă. Satisfacţii fără sacrificii nu există. Sunt căsătorită şi mamă a unei domnişoare de 15 ani, iar familia pentru mine este o binecuvântare.”

  • Cea mai mare „oră” de Kangoo Jumps din lume, la Oradea cu poliţiste de frontieră
  • Cea mai mare „oră” de Kangoo Jumps din lume, la Oradea cu poliţiste de frontieră
  • Cea mai mare „oră” de Kangoo Jumps din lume, la Oradea cu poliţiste de frontieră
  • Cea mai mare „oră” de Kangoo Jumps din lume, la Oradea cu poliţiste de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe