Când pasiunea devine artă, iar arta devine alinare

Agentul șef adjunct Florin Radu este polițist de frontieră în cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației. Timpul liber și-l dedică picturii. Prin pictura murală a reușit să trezească aprecierea oamenilor din jurul său. Picturile sale pot fi regăsite în cadrul instituțiilor de învățământ, culturale și de sănătate sighetene.

„Mă numesc Radu Florin Mitică, sunt sighetean și pe 9 martie, anul acesta, împlinesc 34 de ani. Sunt căsătorit și am o fetiță de opt luni, pe nume Antonia și o soție minunată pe nume Domnica. Am terminat Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” -  Oradea și din 24 martie 2007 activez în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației la ture serviciu. Am ales această meserie fiind convins că mi s-a potrivit dintotdeauna. Încă de când eram copil și ne jucam de-a hoții și vardiștii, mereu îmi doream să fiu cel care îi descoperea pe hoți. De atunci am avut înclinație spre această meserie și consider că și acum mi se potrivește.”

În ceea ce privește rezultatele din munca de zi cu zi, din cadrul sectorului, agentul șef adjunct Florin Radu s-a evidențiat în cadrul turei 4, unde activează, prin mai multe rezultate, descoperind două vize false, nenumărate acțiuni de contrabandă, la care a participat, precum și un caz de nedeclarare a sumei de 400.000 de dolari. „Îmi place ceea ce fac și încerc, pe cât posibil, ca timpul liber să mi-l dedic picturii. Am descoperit această pasiune în urmă cu 7 ani, când un vecin m-a chemat să-i pictez în camera copilului un personaj din desene animate. Am văzut că pictura a ieșit foarte bine și că vecinul era absolut încântat de rezultat. Acesta a fost motivul pentru care am continuat să pictez pentru copii în multe locații din Sighet, în grădinițe, în  școli sau creșe.”

„Felicitări pentru tot ceea ce face acest tânăr talentat. Prin picturile sale, a adus un nou suflu bibliotecii”, a spus Diana Iancu, directorul Bibliotecii Municipale Sighet.”

Picturile au continuat apoi la Biblioteca Municipală Sighetu Marmației, la etajele 2 și 3, unde a realizat o serie de picturi cu scriitori români celebri, rămânând ca ulterior să picteze și parterul, după ce acesta va fi renovat.

Arta poate deveni un medicament!

„Îmi doresc să ajut copiii prin ceea ce fac. Făcând voluntariat la secția de pediatrie a Spitalului Sighetu - Marmației și văzând tristețea și adesea suferința de pe chipul celor mici, mi-am zis să fac ceva pentru a aduce zâmbetul pe chipul copilașilor, așa că am pictat pereții holurilor și a saloanelor cu personaje din desenele animate.”

În ceea ce privește planurile de viitor legate de pictură, agentul șef adjunct Florin Radu își dorește să continue pentru Sighet și sigheteni cu un nou proiect prin care să picteze pe clădiri-pictură murală.

  • Când pasiunea devine artă, iar arta devine alinare
  • Când pasiunea devine artă, iar arta devine alinare
  • Când pasiunea devine artă, iar arta devine alinare
  • Când pasiunea devine artă, iar arta devine alinare
  • Când pasiunea devine artă, iar arta devine alinare
  • Când pasiunea devine artă, iar arta devine alinare

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe