Bunuri susceptibile a fi contrafăcute în valoare de aproximativ 80.000 lei, descoperite de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit 305 articole vestimentare și de marochinărie, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care trei cetățeni români încercau să le introducă în țară. 

În data de 16.02.2020, acționând în baza unei informaţii, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche, județul Constanța, au efectuat controlul specific, pe sensul de intrare în ţară, pasagerilor dintr-un autocar ce efectua curse pe ruta Turcia – România.

Astfel, lucrătorii noștri au descoperit în spațiul pentru depozitat bagaje 135 articole vestimentare și de marochinărie, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Bunurile aparțineau cetățenilor români S.O. și S.E. în vârstă de 46, respectiv 54 de ani, domiciliați pe raza județului Constanța.

Persoanele în cauză au declarat că au achiziţionat articolele din Turcia, fără a deține documente de provenienţă pentru bunurile transportate.                

*De asemenea, în data de 15.02.2020, la Punctul de Trecere al Frontierei Ostrov - Silistra, judeţul Constanţa, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autovehicul înmatriculat în România, cetățeanul român L.M., în vârstă de 29 de ani.

În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse printre bagaje, 170 articole vestimentare, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Persoana în cauză a declarat că bunurile au fost achiziționate din Turcia și nu deține documente legale pentru acestea.       

Produsele, în valoare de aproximativ 80.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

  • Bunuri susceptibile a fi contrafăcute în valoare de aproximativ 80.000 lei, descoperite de poliţiştii de frontieră
  • Bunuri susceptibile a fi contrafăcute în valoare de aproximativ 80.000 lei, descoperite de poliţiştii de frontieră
  • Bunuri susceptibile a fi contrafăcute în valoare de aproximativ 80.000 lei, descoperite de poliţiştii de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe