Bine ați venit în țara copilăriei!

Peste 3.000 de copii, însoțiți de părinți sau profesori, au vizitat în data de 31 mai, sediul Ministerului Afacerilor Interne, în cadrul celei de-a X-a ediții a Zilei Porților Deschise pentru Copii, eveniment organizat cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului.

„Sărbătoritul zilei a fost Gabriel Stan, un copil de 12 ani din Târgu-Jiu care a fost desemnat ministru pentru o zi.este 3.000 de copii, însoțiți de părinți sau profesori, au vizitat în data de 31 mai, sediul Ministerului Afacerilor Interne, în cadrul celei de-a X-a ediții a Zilei Porților Deschise pentru Copii, eveniment organizat cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului.

În urmă cu câteva luni, Gabriel a dat dovadă de cinste și spirit civic după ce a găsit pe stradă un portofel pe care l-a predat dirigintei clasei sale. Banii și actele au fost predate, cu sprijinul Poliției, proprietarului, iar fapta lui Gabriel nu a trecut neobservată.

Gabriel este un copil al cărui gest firesc, de normalitate, a fost apreciat de fiecare dintre noi. Suntem în Anul Centenar și consider că acest băiat este reprezentantul unei generații de oameni corecți și serioși, al generației care este, în fapt, România de mâine”, a spus ministrul Carmen Dan. Pentru a sărbători Ziua Copilului, MAI a organizat în curtea instituției o expoziție de mașini, motociclete, elicoptere și alte mijloace de intervenție ale Poliției, Jandarmeriei, Poliției de Frontieră, Pompierilor, Inspectoratului General de Aviație, Inspectoratului General pentru Imigrări.

În cadrul evenimentului, cei prezenți au vizitat zone simbolice, istorice și funcționale din sediul central al Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv expoziții de uniforme istorice și documente ale structurilor MAI.

Poliția de Frontieră Română a reușit să-i bucure pe cei mici întâmpinându-i pe tărâmul copilăriei, loc în care au putut admira ambarcațiuni, autospeciale cu vedere pe timp de noapte, autospeciale de patrulare și intervenție, aparatură de lucru, uniforme ale muzeului Poliției de Frontieră Giurgiu, precum și un exercițiu de auto-apărare, susținut de luptători din cadrul Gărzii de Coastă.

  • Bine ați venit în țara copilăriei
  • Bine ați venit în țara copilăriei
  • Bine ați venit în țara copilăriei
  • Bine ați venit în țara copilăriei

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe