Trafic ilegal de motorină depistat la controlul de frontieră

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit la controlul de frontieră, ascunsă într-un microbuz, cantitatea de 100 litri de motorină pe care un bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova încerca s-o introducă ilegal în ţară.

În ziua de 18 noiembrie a.c, în jurul orei 11.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa /I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, un bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 25 de ani, care conducea un microbuz înmatriculat în R. Moldova.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în interiorul microbuzului, într-un loc închis, cantitatea de 100 litri de lichid inflamabil, uşor gălbui, cu miros perceptibil, aromatic, specific de motorină.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii bunurilor accizabile în valoare totală de 850 de lei şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

  • Trafic ilegal de motorină depistat la controlul de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe