Un cetățean sirian a încercat să intre fraudulos în țară, folosind o carte de identitate care nu îi aparținea

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat - I.T.P.F. Giurgiu au depistat un cetățean sirian, în vârstă de 29 de ani, care a încercat să intre ilegal în ţară, folosind o carte de identitate emisă de autoritățile germane,  care aparținea unei alte persoane.

În data de 28.11.2021, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un bărbat ce călătorea ca pasager într-un autoturism înmatriculat în Bulgaria. Mijlocul de transport era condus de către un alt bărbat de origine germană, în vârstă de 50 de ani.

În urma studierii cărții de identitate a pasagerului din autoturism, folosind metoda portretului vorbit, s-a constatat faptul că persoana prezentă la control nu este una și aceeași cu persoana din fotografia documentului prezentat.

Astfel, s-a procedat la efectuarea controlului corporal, al bagajelor și al autoturismului, însă nu au fost descoperite documente care să ateste identitatea acestuia.

Ulterior, în cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că persoana sus-menționată, în vârstă de 29 de ani,  este din Siria. Acesta s-a folosit de o carte de identitate emisă de autoritățile germane, care aparținea de fapt unei alte persoane. Cetățeanul sirian intenționa prin acțiunea sa ilegală să ajungă în Germania.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, aceasta, împreună cu șoferul și autoturismul au fost preluați de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe