Tutun vrac ascuns în portbagajul unei mașini, descoperit la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, ascunsă în portbagajul unei mașini, cantitatea de 5 kg de tutun vrac.  

În data de 12.04.2019, în jurul orei 21.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară cetățeanul bulgar P.D.M., în vârstă de 34 de ani, la volanul unui autoturism cu care tracta o remorcă pe care se afla o maşină marca Mercedes.

Cu ocazia controlului de frontieră, echipa de control formată din polițiști de frontieră români și bulgari a descoperit în portbagajul autovehiculului aflat pe platformă, o cutie de carton cu mai multe pungi ce conțineau tutun vrac tocat.

În urma cântăririi, a rezultat cantitatea de 5 kg, cu privire la care persoana în cauză a declarat că l-a achiziționat din Bulgaria și îl transporta în Germania pentru comercializare.

Polițiștii de frontieră au procedat la întocmirea actelor premergătoare pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a peste 1 kg de tutun de fumat, iar cantitatea de tutun a fost ridicată de către organele vamale în vederea expertizării, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

  • Tutun vrac ascuns în portbagajul unei mașini, descoperit la P.T.F. Giurgiu

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe