Trei cetăţeni turci cu cărţi de identitate bulgăreşti, depistaţi la P.T.F. Calafat

Poliţiştii de frontieră doljeni au depistat trei cetăţeni turci care au încercat să intre ilegal în România, folosind cărţi de identitate emise de autorităţile din Bulgaria, ce aparţineau altor persoane.

În data de 03.02.2020, în jurul orei 00.10, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat - I.T.P.F. Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, la volanul unui autoturism înmatriculat în Bulgaria, un cetăţean bulgar. Şoferul era însoţit de trei persoane de sex masculin, care au prezentat la controlul de frontieră cărţi de identitate emise de autoritățile bulgare.

Cu ocazia verificării documentelor, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a avut suspiciuni cu privire la fotografiile cărţilor de identitate prezentate de pasageri, fapt pentru care au fost efectuate verificări suplimentare. Astfel, s-a constatat că documentele pe care persoanele în cauză le-au prezentat, aparțineau altor persoane.

În continuarea cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cei trei bărbaţi sunt cetăţeni turci cu vârste cuprinse între 19 şi 26 de ani. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă în Germania şi au recurs la această metodă deoarece nu deţineau vize de călătorie.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, şoferul şi cei trei cetăţeni turci au fost preluaţi de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

  • Trei cetăţeni turci cu cărţi de identitate bulgăreşti, depistaţi la P.T.F. Calafat

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe