Trei cetățeni sirieni depistați de polițiștii de frontieră giurgiuveni în timp ce încercau să intre ilegal în România

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, trei cetățeni sirieni, care încercau să intre ilegal în România, ascunși în semiremorca unui camion.

În data de 25.01.2023, în jurul orei 23.05 în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în țară, polițiștii de frontieră au efectuat controlul specific asupra unui camion, condus de un cetățean român, în vârstă de 58 de ani, care transporta mobilă din Turcia în România.

Cu ocazia efectuării controlului cu sonda CO2, colegii noștri au constatat că  aceasta indică valori ridicate, motiv pentru care s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit.

În urma verificărilor efectuate în interiorul semiremorcii, colegii noștri au descoperit ascunse trei persoane de sex masculin.

La cercetări s-a stabilit că cele trei persoane descoperite sunt cetățeni sirieni, cu vârste cuprinse  între 17 și 19 ani.

Conform protocolului româno-bulgar, persoanele în cauză, șoferul și mijlocul de transport au fost preluaţi de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

  • Trei cetățeni sirieni depistați de polițiștii de frontieră giurgiuveni în timp ce încercau să intre ilegal în România

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe