Trei cetățeni sirieni depistați de polițiștii de frontieră giurgiuveni în timp ce încercau să intre ilegal în România

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, trei cetățeni sirieni, care încercau să intre ilegal în România, ascunși în semiremorca unui camion.

În data de 24.01.2023, în jurul orei 10.00 în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în țară, polițiștii de frontieră au efectuat controlul specific asupra unui camion, condus de un cetățean ucrainean, în vârstă de 34 de ani, care transporta anvelope din Turcia în Ucraina.

Cu ocazia efectuării controlului cu sonda CO2, colegii noștri au constatat că  aceasta indică valori ridicate, motiv pentru care s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit.

În urma verificărilor efectuate în interiorul semiremorcii, colegii noștri au descoperit ascunse două persoane de sex masculin și o persoană de sex feminin.

La cercetări s-a stabilit că cele trei persoane descoperite sunt cetățeni sirieni, cu vârste cuprinse  între 23 și 41 de ani.

Conform protocolului româno-bulgar, persoanele în cauză, șoferul și mijlocul de transport au fost preluaţi de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe