Țigări de contrabandă și obiecte de patrimoniu descoperite și confiscate de polițiștii de frontieră din Olt

Poliţiştii de frontieră din cadru Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Olt - Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, au descoperit țigări de contrabandă care urmau a fi comercializate pe piața neagră din zonă și obiecte susceptibile a face parte din Patrimoniul Cultural Național.

În data de 17.03.2020, în continuarea cercetărilor într-un dosar aflat în lucru la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Olt, lucrători din cadrul acestui serviciu, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Corabia, Poliției Orașului Corabia, Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt și Serviciul de Operațiuni Speciale Olt au efectuat treisprezece percheziții domiciliare, șapte la sediile unor societăți comerciale și șase la domiciliile unor persoane fizice pe raza localităților Corabia, Grojdibodu, Vădastra și Urzica.

În urma perchizițiilor au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor circa 2156 pachete de ţigări (43120 țigarete) de diferite mărci fără banderolă fiscală, în valoare de aproximativ 26.000 lei, cinci statuete din piatră, un sfeșnic metalic, obiecte despre care există suspiciunea de a face parte din Patrimoniul Cultural Național și un aparat de detectat metale confecționat artizanal.

 Persoanele implicate au fost conduse la sediul STPF Olt pentru audieri și stabilirea întregii activități infracționale.

Întreagă cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării și predării Direcției Regionale Vamale Craiova pentru stabilirea prejudiciului creat bugetului de stat, iar obiectele ridicate urmează a fi expertizate și dispuse măsuri în consecință.

 În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”contrabandă”, faptă prevăzută și pedepsită de art.270 alin 3 Legea 86/2006 modificată, față de un număr de patru persoane.

  • Țigări de contrabandă și obiecte de patrimoniu descoperite și confiscate de polițiștii de frontieră din Olt
  • Țigări de contrabandă și obiecte de patrimoniu descoperite și confiscate de polițiștii de frontieră din Olt
  • Țigări de contrabandă și obiecte de patrimoniu descoperite și confiscate de polițiștii de frontieră din Olt

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe