Textile și parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, descoperite la PTF Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu împreună cu lucrători din cadrul Direcției de Supraveghere și Control Vamal București au descoperit articole textile și parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean turc a  încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 15.01.2020, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu împreună cu lucrători din cadrul Direcției de Supraveghere și Control Vamal București au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, ocazie cu care au fost selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, aceștia au descoperit într-un autocar, în compartimentul destinat bagajelor, cantitatea totală de 648 articole textile și parfumuri, bunuri inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorul bunurilor este cetățeanul turc A.K. în vârstă 25 de ani. Acesta a declarat că intenționa să le comercializeze şi nu deține documente de proveniență.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 116.750 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrători din cadrul Direcției de Supraveghere și Control Vamal București

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

  • Textile și parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, descoperite la PTF Giurgiu

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe