Textile, parfumuri și încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute, descoperite în această săptămână la PTF Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu împreună lucrători din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice - I.P.J. Giurgiu au descoperit în această săptămână peste 8.900 de articole textile, parfumuri si încălțăminte susceptibile a fi contrafăcute, pe care patru cetățeni au încercat să le introducă ilegal în țară.

În această săptămână, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu împreună cu lucrători din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice - I.P.J. Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, ocazie cu care au fost selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat, aceștia au descoperit în trei autocare, în compartimentul de bagaje, precum și într-o autoutilitară, cantitatea totală de 8.996  articole textile, parfumuri și încălțăminte, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute  fără documente de proveniență.

La cercetări, s-a stabilit că posesorii bunurilor sunt trei cetățeni turci și un cetățean bulgar, cu vârste cuprinse între 32 și 42 de ani. Persoanele în cauză au declarat că intenționau să le comercializeze și nu dețineau documente de proveniență pentru acestea.  

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 464.750 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către Serviciului de Investigare a Criminalității Economice - I.P.J. Giurgiu.

În toate cazurile, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse masurile legale ce se impun.

  • Textile, parfumuri și încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute, descoperite în această săptămână la PTF Giurgiu

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe