Tentativă de trecere ilegală cu document fals, la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu-I.T.P.F. Giurgiu au depistat un cetăţean turc care a prezentat la controlul de frontieră un document de identitate bulgăresc fals.

În data de 15.12.2018, în jurul orei 17.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalitățile de frontieră, călătorind într-un autoturism condus de un cetățean bulgar, o persoană de sex masculin care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate  ce avea însemnele autorităților bulgare.

Procedând la verificarea documentelor de călătorie, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră români și bulgari a constatat faptul că documentul prezentat de pasagerul din dreapta nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Pe timpul cercetărilor, bărbatul a declarat că se numeşte D.Z, este cetăţean turc, în vârstă de 44 de ani, iar documentul fals l-a procurat de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaște, în Bulgaria, plătind suma de 500 euro și intenționa să călătorească într-un stat din vestul Europei.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, persoana a fost preluată de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe