Sute de parfumuri susceptibile a fi contrafăcute, confiscate la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în portbagajul unui autoturism, 596 flacoane cu apă de parfum și apă de toaletă, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean român a încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 17.01.2018, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfășurat o acțiune specifică pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute.

Astfel, în jurul orei 02.10, a fost selectat pentru control un autoturism marca Dacia, condus de cetățeanul român P.M. în vârstă de 39 de ani.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în portbagajul autoturismului, mai multe pungi  ce conțineau 596 flacoane cu apă de parfum și apă de toaletă, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, persoana în cauză a declarat că transporta bunurile pentru un prieten, nu deținea documente de proveniență pentru acestea și nu avea cunoştinţă despre faptul că sunt susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma de 89.400 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998

  • Sute de parfumuri susceptibile a fi contrafăcute, confiscate la P.T.F. Giurgiu
  • Sute de parfumuri susceptibile a fi contrafăcute, confiscate la P.T.F. Giurgiu
  • Sute de parfumuri susceptibile a fi contrafăcute, confiscate la P.T.F. Giurgiu

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe