Sute de bunuri contrafăcute, descoperite în PTF Giurgiu

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni efectuează cercetări față de un cetățean turc, în vârstă de 27 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs, purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.Tânărul achiziționase din Turcia parfumuri și articole de încălțăminte, toate inscripționate cu numele unor mărci cunoscute, care prezentau suspiciuni de contrafacere și pe care intenționa să le comercializeze în țara noastră.

În cursul acestei nopți, polițiștii de frontieră giurgiuveni au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controlul specific asupra unui autocar, care transporta persoane în regim internațional, pe ruta Turcia – România.

Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit printre bagajele pasagerilor, în cala mijlocului de transport, mai multe colete voluminoase care conțineau o cantitate considerabilă de bunuri, toate inscripționate cu însemnele unor mărci cunoscute și care prezentau suspiciuni de contrafacere.

Procedând la inventarierea acestora, au  rezultat 90 de articole de încălțăminte tip sport și 315 parfumuri.

În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că produsele respective aparțineau unui cetățean turc, în vârstă de 27 de ani, pasager al autocarului. Tânărul  a declarat polițiștilor faptul că a achiziționat marfa din Turcia și nu deține documente de proveniență pentru aceasta.

Bunurile sus-menționate, în valoare de aproximativ 66.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, față de cetățeanul turc, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție legală prin unitatea de parchet.

  • Sute de bunuri contrafăcute, descoperite în PTF Giurgiu

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe