Sticle cu alcool descoperite la P.T.F. Calafat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit cantitatea de 58 litri alcool, pe care un cetăţean polonez a încercat să o introducă ilegal în ţară.

În data de 26.05.2019, la ora 12.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui camion înmatriculat în Polonia, un cetăţean polonez, în vârstă de 39 de ani. Acesta transporta diverse produse, din Bulgaria pentru o firmă din Polonia.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit în cabina camionului, cantitatea de 58 sticle cu alcool, a câte un litru, care aveau aplicat timbru fiscal din R. Bulgaria. 

La cercetări, şoferul a declarat faptul că a cumpărat alcoolul din Bulgaria, fără să ştie că această cantitate intră sub regimul codului fiscal românesc.

Întreaga cantitate de alcool, a cărei valoare pe piață se ridică la suma de 3.840 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Poliţiştii de frontieră au sesizat Autoritatea Vamală care a reținut cantitatea de alcool, iar persoana în cauză a fost sancționată cu avertisment, conform prevederilor art.414, alin. 5 din legea 227/2015 privind Codul fiscal al României.

  • Sticle cu alcool descoperite la P.T.F. Calafat

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe