Şoferul unui TIR şi-a ascuns fiul în cabina automarfarului, pentru a-l ajuta să treacă ilegal frontiera de stat


Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Calafat au depistat un cetățean iranian care intenționa să intre ilegal în România, ascuns  în cabina unui automarfar condus de tatăl său.

În data de 04.05.2017, în jurul orei 05.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în țară, cetățeanul iranian Fateh H., în vârstă de 54 de ani, la volanul unui automarfar înmatriculat în Iran.

În urma analizei de risc, echipa comună formată din polițiști de frontieră români și bulgari a procedat la efectuarea unui control amănunțit al camionului şi cabinei șoferului, ocazie cu care a descoperit un tânăr, ascuns sub mai multe pături, pe patul de odihnă al șoferului .

În cadrul cercetărilor preliminare, s-a stabilit că persoana în cauză este cetățeanul iranian, Fateh M., în vârstă de 25 de ani, fiul șoferului.

Cu ocazia verificărilor suplimentare, polițiștii de frontieră au constatat că pașaportul tânărului este valabil, dar nu posedă viza de intrare.

Șoferul automarfarului a declarat faptul că a apelat la această metodă deoarece intenționa să-și ducă fiul în Germania.

 Conform  protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, persoanele în cauză și mijlocul de transport au fost preluate de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

  • Şoferul unui TIR şi-a ascuns fiul în cabina automarfarului, pentru a-l ajuta să treacă ilegal frontiera de stat
  • Şoferul unui TIR şi-a ascuns fiul în cabina automarfarului, pentru a-l ajuta să treacă ilegal frontiera de stat

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe