Sirian depistat de polițiștii de frontieră doljeni cu permis de ședere fals. Acesta a încercat să intre ilegal în România

La data de 31.03.2021, în jurul orei 15.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat - Vidin Feroviar, s-a prezentat pentru a intra în țară, un bărbat, cetăţean sirian, în vârstă de 23 de ani, pasager în trenul InterRegio care circula pe ruta Sofia - Craiova.

Persoana în cauză a prezentat pentru control, pe lângă pașaportul personal,  un permis de ședere care purta însemnele autorităților belgiene.

Procedând la verificarea documentelor, polițiștii de frontieră doljeni au constatat faptul că permisul de ședere prezentat de către bărbat este fals.

De asemenea, polițiștii de frontieră au mai stabilit faptul că bărbatul este de naționalitate siriană și intenționa să ajungă în Belgia.

Cei în cauză a declarat faptul că a beneficiat de sprijinul unui cetățean turc, pe care l-au cunoscut Turcia, pentru a-și procura permisul de ședere, căruia i-au plătit suma de 5.000 de euro.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei sirianului, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei de stat, acesta a fost preluat de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe