Șapte sirieni ascunși într-un autocamion, opriți din drumul ilegal către Europa de Vest


Poliţiştii de frontieră au depistat șapte cetățeni sirieni, care au încercat să intre ilegal în România, prin sustragere de la efectuarea controlului de frontieră, fiind ascunși în compartimentul marfă al unui ansamblu rutier.

La data de  13.04.2021 în jurul orei 01.50,  la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților la frontieră, un cetățean turc conducând un ansamblu rutier marca Volvo. Autocamionul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, diverse bunuri pe ruta Turcia-Olanda.

Procedând la verificarea mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au constatat faptul că sigiliul care asigura integritatea compartimentului de marfă era rupt, motiv pentru care au efectuat verificări suplimentare.

Astfel, au fost descoperite ascunşi șapte bărbați, cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 16 și 62 de ani. Cei şapte au declarat că s-au urcat în autocamion, într-o parcare de pe teritoriul Bulgariei, fără a avea consimțământul șoferului pentru a  ajunge în vestul Europei.

Având în vedere aspectele constatate, polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor sus-menționate, iar conform protocolului româno-bulgar, aceștia au fost preluaţi de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

  • Șapte sirieni ascunși într-un autocamion, opriți din drumul ilegal către Europa de Vest
  • Șapte sirieni ascunși într-un autocamion, opriți din drumul ilegal către Europa de Vest
  • Șapte sirieni ascunși într-un autocamion, opriți din drumul ilegal către Europa de Vest

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe