Redeschiderea liniei de tip ferry-boat pentru trecere a frontierei româno-bulgare, pe ruta Călărași-Silistra

În data de 15 martie 2021, în municipiul Călăraşi, zona Chiciu, în prezenţa conducerii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, a avut loc operaţionalizarea liniei de ferry-boat, pe ruta  Călăraşi (România) - Silistra (Bulgaria), ca urmare a finalizării lucrărilor de reamenajare, aspect ce permite efectuarea formalităţilor de frontieră şi prin acest punct de trecere.

Începând de astăzi, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Călăraşi (Chiciu)-Silistra (Aydemir) întreprind toate măsurile necesare efectuării controlului de frontieră pentru persoane şi autovehicule,

Din punct de vedere operaţional, Punctul de Trecere a Frontierei Călăraşi funcţionează în subordinea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, fiind deschis pentru traficul internaţional de persoane şi mărfuri, în regim de ferry-boat şi pietonal. Programul de funcţionare  a liniei de ferry-boat este de la ora 08.00-20.00.

Partea bulgară a informat autoritățile române despre faptul că, prin Decizia Consiliului Local Silistra, a fost suspendată temporar circulaţia autovehiculelor cu masa de peste 3,5 t pe reţeaua de străzi a oraşului Silistra.

Punctul de Trecere a Frontierei Călăraşi se afla în administrarea Consiliului Judeţean Călăraşi, iar lucrările de reamenajare au avut în vedere să fie întrunite toate condiţiile necesare specifice regimului de trafic internaţional de călători și mărfuri.

Activitatea de control la frontieră, în punctul de trecere, este asigurată cu lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Călăraşi.

  • Redeschiderea liniei de tip ferry-boat pentru trecere a frontierei româno-bulgare, pe ruta Călărași-Silistra

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe