Poliţiştii de frontieră, la datorie în perioada minivacanței prilejuită de Ziua Internațională a Copilului și sărbătoarea Rusaliilor

Poliţiştii de frontieră, la datorie în perioada minivacanței prilejuită de Ziua Internațională a Copilului și sărbătoarea Rusaliilor

Având în vedere că în perioada 01-05 iunie a.c urmează mini vacanța prilejuită de ziua copilului si sărbătoarea Rusaliilor, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu am adaptat misiunile  în scopul fluidizării traficului în punctele de trecere a frontierei, precum şi pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat.

Se preconizează o creştere a valorilor de trafic în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, sens în care, în funcţie de dinamica traficului, vor fi dispuse măsuri pentru: suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctului, respectiv de suplimentarea personalului.

Astfel, peste 400 polițiști de frontieră vor desfășura, zilnic, activități de supraveghere și control la frontiera de stat, precum și activități pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.

Pentru fluidizarea traficului, menținem permanent legătura cu autorităţile de frontieră bulgare, alături de care efectuăm controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune astfel încât, controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate

Pentru evitarea aglomerărilor, recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei  astfel încât să se preîntâmpine apariţia acestora, și reamintim ca la graniţa cu Bulgaria sunt deschise traficului internaţional 11 puncte de trecere după cum urmează: P.T.F. Vama Veche, P.T.F. Ostrov, P.T.F. Negru Vodă,  P.T.F. Dobromir, P.T.F. Lipnița, P.T.F. Călăraşi, P.T.F. Giurgiu, P.T.F. Turnu Măgurele, P.T.F. Zimnicea, P.T.F. Bechet și P.T.F. Calafat.

În acest context, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

De asemenea, recomandăm pregătirea din timp a documentelor de călătorie precum şi verificarea şi pregătirea documentelor necesare minorilor la ieşirea din ţară, în vederea scurtării timpului de control.

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, urează tuturor copiilor la mulți ani, iar sărbătoarea Rusaliilor să vă aducă liniște și multă sănătate!

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe