Plase pescăreşti în lungime de aproximativ 220 m, confiscate de poliţiştii de frontieră

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu - Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Călăraşi au depistat trei cetățeni români care pescuiau pe brațul Borcea, din două ambarcaţiuni, folosind plase interzise de lege şi fără a deţine autorizație de pescuit comercial.

În data de 27.08.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul  Biroului Operaţional Naval al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Călăraşi, împreună cu o patrulă din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Feteşti, judeţul Ialomiţa, au identificat, pe braţul Borcea, în dreptul km. flv. 51, doi bărbaţi care desfăşurau activităţi specifice de pescuit comercial, dintr-o barcă din lemn cu motor, folosind 4 plase pescăreşti din aţă.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că unul din cei doi bărbaţi, în vârstă de 28 de ani, domiciliat pe raza judeţului Ialomiţa, nu deţinea autorizaţie pentru pescuit comercial, deşi folosea 4 plase de pescuit, în lungime totală de 220 m, interzise de lege.

Plasele, în valoare de aproximativ 1.500 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „pescuit comercial fără licență sau autorizație de pescuit” și ”comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, varselor, vintirelor, precum si a altor tipuri de unelte de pescuit comercial”, fapte prevăzute de art. 64 lit. a şi i din O.U.G. 23/2008.

  • Plase pescăreşti în lungime de aproximativ 220 m, confiscate de poliţiştii de frontieră
  • Plase pescăreşti în lungime de aproximativ 220 m, confiscate de poliţiştii de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe