Peste 8.000 kilograme deşeuri de sticlă, oprite în P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui ansamblu rutier, nereguli privind transferul a peste 8.000 kilograme deşeuri de sticlă. Deşeurile urmau să ajungă în România însă au fost returnate societăţii expeditoare.

În data de 24.11.2022, în jurul orei 09.00, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, un ansamblu rutier condus de un cetățean român, în vârstă de 56 de ani.

Şoferul transporta, conform documentelor prezentate, deşeuri de sticlă, încărcate din Bulgaria şi erau destinate unei societăţi din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, colegii noştri au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Giurgiu.

Astfel, în cadrul verificărilor, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea totală de 8.400 kilograme deșeuri de sticlă.

Procedând la verificarea documentelor de transfer s-a constatat faptul că acesta nu îndeplinește condițiile de intrare în țară, motiv pentru care autorităţile competente nu au permis accesul mijlocului de transport pe teritoriul României, deșeurile fiind returnate societății expeditoare.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe