Peste 300 de articole vestimentare, contrafăcute, descoperite în P.T.F. Calafat

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autocamion, peste  300 de articole vestimentare inscripționate cu numele unor firme consacrate, care prezentau suspiciuni de contrafacere. Bunurile, estimate la o valoare de 20.000 lei, au fost ridicate de către reprezentanții Biroului Vamal Calafat,  în vederea continuării cercetărilor.

În noaptea de 08.01.2022, în jurul orei 02.30, polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat au efectuat, pe sensul de intrare în țară, un control specific asupra unui autocamion, condus de către un cetățean turc, în vârstă de 39 de ani, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, diverse bunuri.

 Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit în cabina autocamionului, peste 300 de articole vestimentare. Bunurile erau inscripționate cu însemnele unor mărci cunoscute, prezentând suspiciuni de contrafacere.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că produsele respective aparțineau șoferului mijlocului de transport.

Bunurile, în valoare de aproximativ 20.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, de către reprezentanții Biroului Vamal Calafat.

În prezent, față de cetățeanul turc, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție legală prin unitatea de parchet.

  • Peste 300 de articole vestimentare, contrafăcute,  descoperite în P.T.F. Calafat

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe