Peste 24.000 de țigarete ascunse în bagaje, dar și într-un locaș special amenajat, descoperite în P.T.F. Calafat

Peste 24.000 de țigarete ascunse în bagaje, dar și într-un locaș special amenajat, descoperite în P.T.F. Calafat

Poliţiştii de frontieră din cadrul  Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit în urma unui control efectuat asupra unui autoturism condus de un cetățean bulgar, cantitatea de 24.800 de țigarete, disimulate și nedeclarate, în bagajele personale ale șoferului, precum și într-un locaș special amenajat între portbagaj și bancheta din spate a mijlocului de transport.

La data de 27.10.2023, în jurul orei 22.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru a intra în țară un cetățean bulgar, în vârstă de 56 de ani, aflat la volanul unui autoturism.

În urma controlului de frontieră efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, disimulate și nedeclarate, în bagajele personale, precum și într-un locaș special amenajat între portbagaj și bancheta din spate, 24.800 de țigarete  (1.240 pachete de țigări). Țigările aveau aplicate timbru fiscal bulgăresc.

Cantitatea de ţigarete, estimată la o valoare de 28.520 lei, a fost indisponibilizată de către polițiști iar, în cauză, șoferului bulgar i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet. 

  • Peste 24.000 de țigarete ascunse în bagaje, dar și într-un locaș special amenajat, descoperite în P.T.F. Calafat

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe