Peste 18.000 de țigarete descoperite ascunse într-un autoturism în P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autoturism, cantitatea de 18.200 de țigarete, ascunse și nedeclarate. Acestea se aflau depozitate într-un rucsac, în portbagaj, în spaţiul destinat roții de rezervă  şi aparțineau şoferului mijlocului de transport.  

La data de 24.09.2022, în jurul orei 12.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară, un cetățean român, în vârstă de 36 de ani, conducând un autoturism.

În urma controlului de frontieră efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii au descoperit, ascunse și nedeclarate, în portbagaj, 18.200 de țigarete ( 910 pachete). Ţigaretele se aflau depozitate într-un rucsac şi erau inscripționate cu numele unei mărci, având aplicate timbru fiscal bulgăresc.

Colegii noștri au stabilit faptul că acestea aparțineau șoferului mijlocului de transport care nu deținea documente de provenienţă pentru ele.

Întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de 22.750 lei, a fost indisponibilizată de către polițiști, iar în cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, conform art. 452 din  Legea 227/2015.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe