Peste 16 tone deșeuri din plastic transportate ilegal din Grecia, oprite la P. T. F. Giurgiu

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu, au descoperit, în urma unui control efectuat unui ansamblu rutier, cantitatea de 16.860 de kilograme deșeuri din plastic, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente de transfer conform prevederile legale în vigoare.

În ziua de 12.05.2021, în jurul orei 11.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de către un cetățean român în vârstă de 51 de ani. Șoferul  transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din plastic.

Existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea transportului sus-menționat, lucrătorii noștri au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Giurgiu din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul transporta cantitatea de 16.860 de kilograme deșeuri din plastic.

De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că transportul erau încărcat din Grecia și avea ca destinație, o societate comercială din municipiul Bucureşti.

Pentru întreaga încărcătură transportată, șoferul român a prezentat documentație de notificare pentru circulația transfrontalieră care nu era completă.

În cauză, autoritățile de control au dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României pentru mijloacele de transport rutiere.

  • Peste 16 tone deșeuri din plastic transportate ilegal din Grecia, oprite la P. T. F. Giurgiu

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe