Peste 1.400 de pachete cu ţigări, descoperite la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit cantitatea de 1.460 pachete cu țigări, pe care un cetățean bulgar a încercat să le introducă ilegal în țară, ascunse într-un microbuz.

În data de 14.04.2019, în jurul orei 07.45, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse accizabile.

Astfel, a fost selectat pentru control un microbuz condus de cetăţeanul bulgar V.V.I., în vârstă de 33 de ani. Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, disimulate printre bagajele șoferului și în cutiile cu alimente, 1.460 pachete cu țigări, diferite mărci, toate având aplicate timbru fiscal bulgăresc.

La cercetări, persoana în cauză a declarat că a primit țigările de la un cetățean bulgar și urma să le transporte în Belgia.

Ţigările, în valoare de 27.740 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000  țigări, faptă prevăzută de Legea 227/2015.

  • Peste 1.400 de pachete cu ţigări, descoperite la P.T.F. Giurgiu

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe