Peste 1300 de bunuri contrafăcute, oprite la frontiera de sud

Patru cetățeni români și un cetățean grec sunt cercetați de către polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Asupra lor au fost descoperite peste 1.300 de bunuri, constând în ceasuri de mână, parfumuri, articole vestimentare și articole de încălțăminte tip sport care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În cursul zilei de 16.10.2021, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră giurgiuveni împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Direcției Generale a Vămilor au efectuat, pe sensul de intrare în țară, la P.T.F. Giurgiu, controale specifice asupra unui autocar care transporta persoane în regim internațional, pe ruta Turcia - România.

Astfel, printre bagajele pasagerilor, au fost descoperite mai multe colete care conțineau, în total, 1.132 bunuri constând în articole vestimentare, încălțăminte tip sport și parfumuri, toate inscripționate cu însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că produsele respective aparțineau   unui număr de patru cetățeni români, cu vârste cuprinse între 22 și 25 de ani, pasageri ai mijlocului de transport. Persoanele în cauză au declarat autorităților faptul că au achiziționat toate aceste bunuri din Turcia și intenționau să le comercializeze pe teritoriul țării noastre.

Bunurile sus-menționate, estimate la o valoare de 177.000 lei, au fost ridicate de către lucrătorii vamali în vederea continuării cercetărilor.

În ziua de 15.10.2021, în jurul orei  16.00, colegii noștri din cadrul P.T.F. Bechet au efectuat pe sensul de intrare în țară, controlul specific asupra unui automarfar. Șoferul, cetățean grec, în vârstă de 43 de ani, transporta conform documentelor de însoțire a mărfii diverse bunuri pe ruta Bulgaria-Ungaria.

Printre marfa transportată, colegii noștri au descoperit 257 bucăți ceasuri de mână inscripționate cu numele unor firme cunoscute, care prezentau suspiciuni de contrafacere.

Bunurile, în valoare de aproximativ 350.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, polițiștii de frontieră efectuează verificări față de cei cinci bărbați, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitățile de parchet competente.

  • Peste 1300 de bunuri contrafăcute, oprite la frontiera de sud

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe