Peste 11.000 de ţigarete descoperite la P.T.F. Calafat

Poliţiştii de frontieră doljeni au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, condus de un cetăţean bulgar, 11.600 de țigarete provenite din Bulgaria, ascunse și nedeclarate la intrarea în ţară.  Bunurile, estimate la aproximativ 11.600 lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

În data de 23.03.2022, în jurul orei 10.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în țară un cetățean bulgar, în vârstă de 34 de ani, conducând un microbuz care transporta diverse bunuri pe ruta Bulgaria-Germania.

În urma controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse și nedeclarate, printre bagajele personale,  11.600 de țigarete (580 de pachete), inscripționate cu nume diferite de mărci, care aveau aplicate timbru fiscal bulgăresc.

Colegii nostri au stabilit faptul că țigările descoperite aparțineau șoferului mijlocului de transport, care nu avea documente de proveniență pentru bunurile respective.

Bunurile, estimate la o valoare de 11.600 lei, au fost indisponibilizate de către polițiști, iar în cauză sunt derulate cercetări pentru  deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 1.000 țigarete” , conform art. 452 din  Legea 227/2015.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe