Pescuit ilegal, descoperit de polițiștii de frontieră olteni

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - S.P.F. Orlea au depistat, în zona de competenţă, doi cetăţeni români care pescuiau cu unelte interzise de lege şi fără autorizație de pescuit comercial.

În data de 21.10.2019, polițiștii de frontieră din cadrul sectorului Poliției de Frontieră Orlea au desfășurat acţiuni specifice pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol. Astfel, au depistat doi cetăţeni români care efectuau activităţi de pescuit comercial fără a avea licenţă sau autorizaţie de pescuit şi folosind unelte de pescuit interzise de lege.

În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că bărbații, cu vârste de 39, respectiv 41 de ani, au domiciliul pe raza județului Olt. Aceștia utilizau la pescuit o barcă pneumatică și nouă plase de pescuit confecționate din naylon, în lungime totală de 590 metri, în care se afla cantitatea de 12 kg peşte.

Plasele și barca pneumatică, în valoare de aproximativ 1.300 lei au fost ridicate în vederea confiscării, peștele a fost predat unei societăți comercial de profil, iar persoanele în cauză sunt cercetate în libertate în lucrare penală  sub aspectul savârşirii infracţiunii de ”pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie  de pescuit” faptă prevăzută şi pedepsită de art.64, lit.a din OUG nr.23/2008 modificată.

  • Pescuit ilegal, descoperit de polițiștii de frontieră olteni

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe