Pescar bulgar, depistat in apele teritoriale româneşti ale Dunării

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul  I.T.P.F. Giurgiu- Sectorul P.F. Zimnicea au reținut, în zona de competență, un cetățean bulgar care a trecut frontiera de stat cu o barcă, cu scopul de a pescui.

La data de 20.04.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - Sectorul P.F. Zimnicea  au reținut pe direcția km. flv. 542, la aproximativ 50 m de malul românesc, în apele teritoriale românești, un cetățean bulgar care pescuia cu plase.

Persoana, ambarcațiunea și plasele de pescuit găsite asupra acesteia, au fost conduse de poliţiştii de frontieră în portul Zimnicea în vederea continuării cercetărilor.

Persoana se afla într-o barcă din fibră de sticlă în valoare de aproximativ 10.000 lei. În barcă, polițiștii de frontieră teleormăneni au gasit patru plase de pescuit în valoare de aproximativ 4.500 lei, iar acestea, împreună cu barca, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză s-a întocmit lucrarea penală nr. P/406.027 din 20.04.2019, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „intrarea sau ieșirea din țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a Românieit”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 262, alin. 1, Cod Penal și „pescuit în habitatele piscicole naturale prin orice metode și mijloace al peștilor și altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 64, lit. e, din OUG 23/2008, modificată, raportat la art. 38., alin 1, Cod Penal.

În conformitate cu prevederile Acordului între Guvernul României și cel al R. Bulgaria, privind readmisia cetățenilor proprii și a străinilor, persoana în cauză a fost predată autorităților de frontieră din R. Bulgaria.

  • Pescar bulgar, depistat in apele teritoriale româneşti ale Dunării

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe