Perchiziţii domiciliare la persoane implicate în activităţi de braconaj piscicol

Poliţiştii de frontieră din cadrul structurilor teritoriale ale Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au efectuat, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, nouă perchiziţii domiciliare la persoane implicate în activități de braconaj piscicol. În urma percheziţiilor, au fost ridicate în vederea confiscării unelte de pescuit folosite în activităţile infracţionale în valoare de 6.600 de lei, iar patru persoane sunt cercetate pentru infracţiuni la regimul braconajului piscicol.

În data de 14.06.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Olt, în colaborare cu lucrători din cadrul S.P.F. Corabia, S.P.F. Turnu Măgurele, S.T.P.F. Teleorman şi S.T.P.F. Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, au efectuat nouă percheziţii domiciliare, pe raza comunelor Giuvărăşti - judeţul Olt şi Lunca - judeţul Teleorman, la persoane suspecte că desfășoară activități de braconaj piscicol.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri (prostovoale, mincioage, invertoare, redresoare, transformatoare, vârşe, faruri, cabluri electrice, obiecte metalice artizanale), în valoare de aproximativ 6.600 lei, folosite în activitatea infracţională.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la patru persoane, cetăţeni români, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „pescuit comercial în habitate piscicole naturale prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice în perioada de prohibiţie”, faptă prevăzută şi pedepsită de art.64 lit. e din OUG 23/2008, „deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a prostovoalelor precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial”, ”pescuitul electric, deținerea aparatelor și dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare, pescuitul cu material explozibile, pescuitul cu substanţe toxice şi narcotice de orice fel, precum și folosirea armelor de foc în scopul omorârii peștilor sau altor vieţuitoare acvatice”, faptă prevăzută și pedepsită de art.64 literele e,i şi art. 65, alin. 1, lit. a, din O.U.G. 23/2008 cu aplicarea art.38 alin.2 C.P.

  • Perchiziţii domiciliare la persoane implicate în activităţi de braconaj piscicol
  • Perchiziţii domiciliare la persoane implicate în activităţi de braconaj piscicol
  • Perchiziţii domiciliare la persoane implicate în activităţi de braconaj piscicol
  • Perchiziţii domiciliare la persoane implicate în activităţi de braconaj piscicol

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe