Parfumuri şi articole vestimentare, contrafăcute, descoperite de către poliţiştii de frontieră giurgiuveni

Parfumuri şi articole vestimentare, contrafăcute,  descoperite de către poliţiştii de frontieră giurgiuveni

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a trei autocare, sute bunuri care prezentau suspiciuni de contrafacere. Produsele în cauză au fost achiziționate din Turcia și urmau să fie comercializate pe teritoriul țării noastre.

În ziua de 17.11.2021, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controale specifice asupra a trei autocare, care transportau persoane în regim internațional, pe ruta Turcia – România.

Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit printre bagajele pasagerilor, mai multe pungi de plastic de culoare neagră, care conțineau 754 de parfumuri și 150 de articole vestimentare. Bunurile erau inscripționate cu însemnele unor mărci cunoscute, prezentând suspiciuni de contrafacere.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că produsele respective aparțineau unor pasageri ai autocarelor, trei cetățeni turci, în vârstă de 25, 29, respectiv 32 de ani. Aceștia au declarat polițiștilor faptul că marfa descoperită a fost achiziționată din Turcia și intenționau să o comercializeze pe teritoriul țării noastre.

Bunurile, în valoare de aproximativ 300.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, față de persoanele în cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

  • Parfumuri şi articole vestimentare, contrafăcute,  descoperite de către poliţiştii de frontieră giurgiuveni
  • Parfumuri şi articole vestimentare, contrafăcute,  descoperite de către poliţiştii de frontieră giurgiuveni

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe