Parfumuri în valoare de peste 242.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Calafat au descoperit peste 1.200 de parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean bulgar a încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 16.07.2019, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Calafat au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii au descoperit într-un microbuz condus de un cetăţean bulgar, cantitatea totală de 1.212 parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, şoferul a declarat că este angajat la o firmă de curierat, dar nu a putut prezenta documente de proveniență pentru marfa transportată.

Bunurile, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 242.400 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  • Parfumuri în valoare de peste 242.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat
  • Parfumuri în valoare de peste 242.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe