Parfumuri în valoare de peste 200.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiștii de frontieră giurgiuveni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Giurgiu au descoperit peste 1.000 de parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean turc a  încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 01.09.2019, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit într-un autocar, în compartimentul destinat bagajelor, cantitatea totală de 1.020 parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorul bunurilor este cetățeanul turc T.A., în vârstă de 48 de ani. Acesta a declarat că a achiziționat parfumurile din Turcia, intenționa să le comercializeze și nu deținea documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 204.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  • Parfumuri în valoare de peste 200.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiștii de frontieră giurgiuveni

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe