O persoană de sex feminin de cetățenie marocană cu pașaport fals, depistată la P.T.F. Calafat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat – judeţul Dolj au depistat o persoană de sex feminin, care a încercat să intre ilegal în România, folosindu-se de un pașaport fals.

În data de 23.12.2020, în jurul orei 18:20, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat - I.T.P.F. Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară o persoană de sex feminin, călătorind ca pasager într-un autoturism marca Ford, înmatriculat în Suedia, condus de către un cetățean suedez. Pasagerul a prezentat la control un pașaport specific autorităţilor din Franța.

În urma verificării documentelor de călătorie, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari a avut suspiciuni cu privire la autenticitatea pașaportului prezentat de pasager, motiv pentru care au fost efectuate verificări suplimentare. Astfel, s-a constatat că pașaportul cu însemnele autorităţii franceze este fals.

Totodată, cu ocazia controlului amănunţit a mai fost descoperită o carte de identitate specifică Franța, tot falsă.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că persoana în cauză este din Maroc, are 31 ani şi a declarat faptul că a procurat pașaportul din Turcia contra unei sume de 3000 de euro,  având intenția de a ajunge în Suedia.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, persoana în cauză, șoferul și autoturismul au fost preluați de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

  • O persoană de sex feminin de cetățenie marocană cu pașaport fals, depistată la P.T.F. Calafat

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe