Număr de înmatriculare și certificat auto false, depistate în P.T.F. Calafat

Număr de înmatriculare și certificat auto  false,  depistate în P.T.F. Calafat

Poliţiştii de frontieră doljeni din cadrul  Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit în urma unui control efectuat asupra unui microbuz înmatriculat în Bulgaria, condus de un cetățean francez, că autovehiculul avea numerele de înmatriculare, dar și certificatul auto false total.

La data de 29.04.2023, în jurul orei 23.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, polițiștii de frontieră au oprit pentru control, un cetățean francez, în vârstă de 52 de ani, aflat la volanul unui microbuz înmatriculat în Bulgaria.

În urma examinării documentelor prezentate, polițiștii de frontieră au constatat că certificatul de înmatriculare auto nu îndeplinește condițiile de fond și formă ale unui document autentic, fiind fals.

În cadrul cercetărilor, au fost efectuate verificări în bazele de date, după seria de șasiu a autovehiculului, de unde a reieșit că acesta nu figurează înmatriculat în circulație.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uz de fals, faptă prevăzută de art. 323, precum și punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, conform art. 334, alin. 1 și 2 din Codul Penal.

  • Număr de înmatriculare și certificat auto  false,  depistate în P.T.F. Calafat

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe