Mii de bunuri susceptibile a fi contrafăcute, descoperite la P.T.F. Bechet

Mii de bunuri susceptibile a fi contrafăcute, descoperite la P.T.F. Bechet 

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - S.P.F. Bechet au descoperit într-un automarfar, peste 4.300 de articole textile, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean bulgar a încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 01.05.2017, în jurul orei 10.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, județul Dolj, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetățeanul bulgar Georgiev M., în vârstă de 37 de ani, la volanul unui automarfar care transporta textile, din Bulgaria cu destinația Irlanda.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea bunurilor transportate, polițiștii de frontieră doljeni împreună cu lucrători vamali din cadrul D.R.A.O.V. Craiova au procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra autocamionului.

Astfel, au fost descoperite 50 de cutii ce conțineau articole textile neinscripționate și 204 cutii ce conțineau 4.314 articole textile pentru bărbați, respectiv pulovere de diferite culori și mărimi, inscripționate cu numele unei mărci protejate în domeniu, bunuri susceptibile a fi contrafăcute.

Cu ocazia cercetărilor, conducătorul auto nu a putut prezenta un certificat de autenticitate pentru bunurile inscripționate și nu a putut face dovada faptului că firma expeditoare deține licență în vederea comercializării mărcii respective.

Drept urmare, cele peste 4.300 de pulovere inscripționate cu însemnele mărcii protejate, cu o valoare de piață de peste 1.000.000 de lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe