Microbuz căutat de autoritățile din Belgia, descoperit  la PTF Calafat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat  au descoperit și indisponibilizat, până la finalizarea cercetărilor, un microbuz ce figurează ca bun căutat pentru confiscare, alerta fiind introdusă de către autorităţile din Belgia.

La data de 21.09.2022, în jurul orei 08.00 , în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de ieșire din țară, un cetăţean bulgar, în vârstă de 31 de ani, conducând un microbuz, înmatriculat în Belgia. 

Cu ocazia efectuării formalităţilor de control, polițiștii de frontieră doljeni au constatat faptul că microbuzul, marca Volkswagen Crafter, an de fabricație 2013, se află în atenția autorităților din Belgia, figurând ca bun căutat pentru confiscare, din data de 20.09.2022.

În cadrul formalităților de control, șoferului i-a fost solicitat permisul de conducere, însă a refuzat să îl prezinte. În urma verificărilor, a rezultat faptul că persoana în cauză nu deține permis de conducere valabil.

Bunul sus-menționat, estimat la o valoare de 115.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul unității până la finalizarea cercetărilor.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de „tăinuire”  la infracțiunea de furt, faptă prevăzută de art. 270, alin. 1 din Codul Penal, raportat la art. 228 din Codul Penal, respectiv săvârșirea infracțiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” faptă prevăzută de art. 335, alin. 1 din Codul Penal.

  • Microbuz căutat de autoritățile din Belgia, descoperit  la PTF Calafat
  • Microbuz căutat de autoritățile din Belgia, descoperit  la PTF Calafat

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe