Încălțăminte, produse textile şi de marochinărie, susceptibile a fi contrafăcute, descoperite de polițiștii de frontieră giurgiuveni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au descoperit aproximativ 2.670 articole textile, încălțăminte şi marochinărie, susceptibile a fi contrafăcute, pe care doi cetățeni bulgari au încercat să le introducă ilegal în țară.

În ultimele 48 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit în două autoutilitare, în compartimentul destinat bagajelor, cantitatea totală de 2.669 articole textile, încălțăminte şi marochinărie, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt doi cetățeni bulgari, având vârste de 41, respectiv 58 de ani. Persoanele în cauză au declarat că erau angajații unor firme de curierat, transportau bunurile în România, respectiv Cehia și nu aveau cunoştinţă despre faptul că acestea sunt susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 203.410 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  • Încălțăminte, produse textile şi de marochinărie, susceptibile a fi contrafăcute, descoperite de polițiștii de frontieră giurgiuveni
  • Încălțăminte, produse textile şi de marochinărie, susceptibile a fi contrafăcute, descoperite de polițiștii de frontieră giurgiuveni

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe