Fals privind identitatea descoperit la P.T.F. Calafat

Fals privind identitatea descoperit la P.T.F. Calafat

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au depistat un cetățean bulgar, care a încercat să intre ilegal în România,  folosind un document de călătorie care aparține altei persoane.

În cursul acestei dimineți, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat - I.T.P.F. Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în România, un cetățean bulgar aflat la volanul unui microbuz.

În urma verificărilor preliminare efectuate, colegii noștri au avut suspiciuni cu privire la documentul de identitate prezentat de către șofer, motiv pentru care au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare.

Astfel, s-a constatat faptul că persoana în cauză a prezentat o carte de identitate care aparține altei persoane decât cea care s-a prezentat la control.

Tot în cadrul verificărilor, polițiștii au descoperit asupra bărbatului, cartea de identitate ce îi aparține de drept. Cetățeanul bulgar, în vârstă de 40 de ani, a declarat verbal polițiștilor faptul că documentul prezentat inițial la control îi aparține fratelui său și a recurs la această metodă deoarece are interdicție de a părăsi teritoriul Bulgariei.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei de stat, acesta a fost preluat de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe