Doi cetățeni străini ascunşi într-un autocamion, depistați în P.T.F. Giurgiu

Doi cetățeni străini ascunşi într-un autocamion, depistați în P.T.F. Giurgiu

Doi cetăţeni palestinieni, ascunşi în compartimentul marfă al unui ansamblu  rutier, au fost depistaţi de către poliţiştii de frontieră giurgiuveni, încercând astfel să intre ilegal în România cu intenția de a ajunge în Olanda. Aceștia au fost preluați de către autoritățile de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor.

În seara de 26.09.2021, în jurul orei 23.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, un cetățean ucrainean, în vârstă de 44 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, bumbac încărcat în Turcia pentru o societate din Ucraina.

În urma controlului preliminar efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontiera au constatat faptul că prelata semiremorcii era tăiată și cusută, motiv pentru care s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra autocamionului. Astfel, în compartimentul pentru marfă, printre bunurile transportate, au fost descoperite ascunse două persoane de sex masculin.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că persoanele depistate sunt doi cetățeni din Palestina, în vârstă de 30, respectiv 42 de ani.

Aceştia au declarat polițiștilor faptul că s-au urcat în mijlocul de transport în timp ce se aflau pe teritoriul Turciei, fără ca șoferul să aibă cunoștință despre acest aspect. Cetăţenii palestinieni intenționau să ajungă în Olanda.

În acest context, polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor depistate, iar conform protocolului româno-bulgar, cei doi bărbați au fost preluați de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.        

  • Doi cetățeni străini ascunşi într-un autocamion, depistați în P.T.F. Giurgiu

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe