Doi cetățeni sirieni ascunși într-un autocamion, depistați la P.T.F. Calafat


Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat - I.T.P.F. Giurgiu au depistat doi cetățeni sirieni, care au încercat să intre ilegal în ţară, ascunși în compartimentul de marfă al unui autocamion.

În data de 20.07.2021, în jurul orei 05.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetățean polonez în vârstă de 47 de ani, care conducea autocamion. Acesta transporta conform documentelor strunguri, din Turcia pentru Polonia.

În urma analizei de risc, s-au efectuat verificări suplimentare, iar la efectuarea controlului fizic al mijlocului de transport, s-a constatat că, în partea din spate a remorcii, șnurul asigurator este secționat şi prins cu un ac.

Astfel, compartimentul de marfă al autocamionului a fost deschis şi au fost descoperite ascunse două persoane de sex masculin. Persoanele depistate au declarat polițiștilor faptul că au urcat în autocamion când  acesta staționa, ajutați de către un cetățean sirian al cărui nume nu îl cunosc, fără cunoștința șoferului. Aceștia intenționau să ajungă pe teritoriul Germaniei.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, acestea au fost preluate de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

  • Doi cetățeni sirieni ascunși într-un autocamion, depistați la P.T.F. Calafat

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe